28 juli 2015

Zomercampagne van het CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) lanceert deze zomer een zomercampagne gericht op inbraakpreventie in de vakantiemaanden. Samen met verschillende gemeentes, woningcorporaties, politie en PKVW-bedrijven wil het CCV met de campagne mensen bewust maken van de risico’s omtrent woninginbraak tijdens de vakantie.

 

Preventie

In de campagne geeft het CCV een aantal tips om woninginbraak te voorkomen:

1. Schakel de buren in
Vertel buren die u vertrouwt over de vakantieplannen. De buren kunnen u helpen om de woning een bewoonde indruk te geven. Dit kunnen ze doen door de post op te ruimen, de gordijnen open en dicht te doen, hun auto af en toe op uw oprit parkeren en uw planten water te geven. Let bij dit laatste punt wel op dat u niet al uw planten op één tafel zet. Dit is misschien makkelijker voor de buren, maar ook een duidelijk signaal voor een inbreker dat er niemand thuis is.

2. Deuren en ramen op slot, ook bij een dagje weg!
Veel mensen laten met het warme weer een raam open staan voor de frisse lucht. Wanneer ze dan een dagje weg gaan vergeten ze het raam dicht te doen. Voor een inbreker is het een koud kunstje om via dit raam uw woning binnen te komen.

3. Bel 112 bij verdachte situaties
Geef uw buren de instructie om bij een verdachte situatie direct 112 te bellen. Er is als het goed is namelijk niemand in uw woning aanwezig. Elk teken van leven vanuit het huis is dus verdacht. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbraak te voorkomen of om de inbrekers te pakken.

Zelf aan de slag met veilig wonen
Een goed beveiligde woning en oplettend gedrag van u en uw buren verkleint de kans op een woninginbraak. Oplettendheid moet vanuit u en uw buren komen, maar bij het beveiligen van uw woning kunnen wij u helpen. 4-Locks Slotenmakers is een erkend PKVW bedrijf en helpt u graag met de benodigde veiligheidsmaatregelen. Voor een vrijblijvend beveiligingsadvies kunt u terecht in onze winkel aan het Soendaplein in Haarlem of u kunt telefonisch contact opnemen via 023 537 0110.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd