Tips tegen inbraak tijdens uw vakantie

12 Augustus, 2016 13:36

Het is weer vakantietijd! Hier heeft u het hele jaar naar uitgekeken, en in gedachte ligt u al heerlijk op uw strandbedje te luisteren naar de zee. Maar inbrekers weten ook dat dit de tijd is dat veel mensen van huis zijn. Zorg daarom dat inbrekers ook tijdens uw vakantie voor een dichte deur staan.

 

inbraak

Voor inbrekers is de zomervakantie het perfecte moment om inbraken te plannen. Gemeenten als Amsterdam, Uithoorn, Aalsmeer en Amstelveen schrijven zelfs teksten als ‘inbrekers gaan niet met vakantie’ op de stoeptegels. Dit doen ze om burgers te attenderen op het feit dat ze hun huis goed moeten beveiligen tijdens hun vakantie.

Wat u kunt doen om inbraak te voorkomen

  • Maak geen melding van uw vakantie op social media, of bescherm uw profiel zodat inbrekers de melding niet kunnen zien.
  • Vertel uw buren dat u op vakantie gaat. Zij kunnen zo een oogje in het zeil houden. Verder kunt u vragen of uw buren iedere dag uw post bij de deur willen weghalen, zodat er geen stapel op de deurmat komt te liggen.
  • Laat uw huis niet te opgeruimd achter. Als u een kopje op tafel laat staan en een krant erbij legt, lijkt het alsof u daar ’s ochtends nog heeft gezeten.
  • Het is tevens aan te raden om tijdschakelaars aan te schaffen. Stel die in zodat een aantal lampen ’s avonds aan gaan en ’s ochtends weer uit.
  • Schakel de huistelefoon door naar een ander nummer. Als de inbreker dan uw huisnummer belt om te testen of u thuis bent, kunt u gewoon de telefoon opnemen.
  • Heeft u een oprit? Laat dan een auto staan of vraag of de buren hun auto af en toe op uw oprit willen parkeren.
  • Berg kostbare spullen goed op; laat ze niet in het zicht liggen.
  • Zorg dat er geen tafel onder het raam staat, zodat u het de inbreker niet makkelijker maakt om naar boven te klimmen.
  • Sluit uw ramen en deuren goed af en zorg voor betrouwbare sloten.

Met deze tips zullen inbrekers niet denken dat u weg bent, en kunt u met een gerust hart op vakantie!

Nieuwe sloten

Heeft u nog nieuwe sloten nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Gaat u morgen al op vakantie? Wij hebben 24 uursservice, dus twijfel niet om contact met ons op te nemen.

< Inbreken is gemakkelijker dan het lijkt Infographic: De best georganiseerde inbraken aller tijden >