26 augustus 2015

Sloten geschiedenis: Aubin Trophy

Als specialist in de slotenbranche is het belangrijk om wat van de geschiedenis te weten. Bij 4-Locks Slotenmaker vinden we een stukje slotengeschiedenis vooral ook leuk. Een bijzonder hoofdstuk uit de slotengeschiedenis is de Aubin Trophy, één van de meest beroemde sloten ter wereld.

 

Aubin Trophy

slot aubin trophy

De Aubin Trophy werd rond 1849 gemaakt door de Engelse slotenmaker Charles Aubin. Hij deed dit in opdracht van dhr. Hobbs, ook een beroemde slotenmaker. Hobbs heeft het kunstwerk laten zien op een expositie in New York in het jaar 1851.

Het kunstwerk bestaat uit 43 verschillende sloten die elk afzonderlijk werken. Om dit stukje vakmanschap te maken heeft de maker gebruik gemaakt van 3000 onderdelen. Het kunstwerk is bedoeld om de werking van verschillende sloten aan te tonen. Charles Aubin heeft slotensystemen uit verschillende landen (waaronder Nederland) verwerkt in het ontwerp. Helemaal bovenop is het ‘Bramah slot’ geplaatst. Het Bramah slot werd in die tijd gezien als de beste beveiliging, omdat het slot niet te kraken zou zijn. Enkele jaren later is het echter iemand gelukt om dit systeem toch te kraken.

De waarde van de Aubin Trophy wordt geschat op meer dan 350.000 euro, waarmee het ook het duurste slot van dit moment is.

Achter slot en grendel

Inmiddels heeft de Aubin Trophy zijn weg terug gevonden naar Engeland. Het is in beheer bij de Gunnebo Security Group in Wolverhampton. Het kunstwerk is niet zomaar te bewonderen voor het publiek. De Gunnebo Security Group bewaart de Aubin Trophy in een zwaarbeveiligde kluis. Bij speciale gelegenheden wordt het kunstwerk onder strenge beveiliging vervoerd en tentoongesteld. Gelukkig is dit bijzondere staaltje techniek wel te bewonderen op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=M2z_u_jJG3g

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd