16 september 2015

Pas op met onbetrouwbare slotenmakers

De diensten van een slotenmaker hebben vaak haast. Bij 4-Locks Slotenmakers krijgen we vaak klanten die snel geholpen moeten worden omdat ze hun sleutel binnen hebben laten liggen of omdat het slot kapot is. Geen probleem voor onze ervaren slotenmakers. Er zijn echter ook partijen actief die misbruik maken van de haast van hun klanten.

 

Opgelicht door de slotenmaker

De diensten van een slotenmaker worden door sommige criminelen gebruikt om slachtoffers te maken. Zij bieden hun diensten aan via internet en komen ter plaatse om bijvoorbeeld een slot te repareren. Nadat het slot gemaakt is begint de ellende. De ‘slotenmaker’ vraagt een extreem hoog bedrag voor de geleverde dienst. Er is een voorbeeld bekend waar een klant buitengesloten was, de ‘slotenmaker’ rekende voor de verleende hulp maar liefst €740 euro.
Doorgaans intimideren deze criminelen hun slachtoffer om het bedrag te betalen. Uit angst betalen veel mensen het absurd hoge bedrag. Nadat de crimineel vetrokken is blijkt vaak dat het slot ook nog eens slecht gerepareerd is.

Het programma Opgelicht?! besteedde in 2014 al aandacht aan deze vorm van oplichting. Deze aflevering kunt u hier terugkijken.

Een betrouwbare slotenmaker herkennen

nederlandse-sleutel-en-slotenspecialisten-gilde

Als u op zoek bent naar een slotenmaker is het dus belangrijk om eerst goed te kijken of de slotenmaker wel betrouwbaar is. Dit kan door te kijken of de slotenmaker aangesloten is bij het NSSG. Het NSSG is het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde, het is een vakvereniging die waarborgt dat haar leden betrouwbaar zijn. U kunt op de website van het NSSG zoeken in de ledenlijst, deze lijst vindt u hier.

Daarnaast zijn er ook een aantal zaken die belangrijk zijn als de slotenmaker ter plaatse is. Spreek bijvoorbeeld voordat de werkzaamheden uitgevoerd worden een prijs af. Ook kunt u de slotenmaker om legitimatie vragen. Wanneer deze te vertrouwen is, is het vaak geen probleem om legitimatie te laten zien.

Hoewel deze tips u kunnen helpen een betrouwbare slotenmaker te vinden, is het ook belangrijk om uw intuïtie te gebruiken. Voelt het niet goed? Dan is het verstandig om verder te kijken naar een andere slotenmaker.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd