23 september 2016

Nieuw middel tegen inbraak: Pokémon Go

Er zijn veel middelen die kunnen helpen om inbraak tegen te gaan. Zo kunt u zorgen voor goede sloten bij zowel de deuren als ramen of een goed alarmsysteem. Tegenwoordig kan ook het aanmaken van een WhatsApp-groep of het spelen van Pokémon Go helpen bij het beveiligen van uw buurt. Wij horen u denken: ‘Door Pokémon Go te gaan spelen?!’ Inderdaad, dit razend populaire spel wordt sinds kort ingezet door de politie om inbraak tegen te gaan.

Hoe werkt Pokémon Go?

Het in de jaren 90 razend populaire Pokémon is terug. Dit keer niet in de vorm van een computerspelletje op de Game Boy, maar als app voor op uw telefoon. Vanaf vorige maand is Pokémon Go officieel te downloaden via de Appstore. Hiervoor werd de game veel gedownload via omwegen en was het al erg populair. Na de officiële releasedatum ging het hek van de dam. Waar u ook keek: overal renden mensen met hun telefoon in de hand achter Pokémon aan. Met behulp van lokkertje, zorgt het verslavende spel ervoor dat mensen naar diverse plekken in de stad gaan. Neem bijvoorbeeld de Pokéstops. Deze zijn geplaatst bij openbare gebouwen en kunstwerken. Spelers gaan hierheen om nieuwe Pokéballs te halen. Met deze Pokéballs kunnen de Pokémonjagers nieuwe Pokémon vangen. Ook kunnen de spelers een lure op een Pokéstop inzetten, waardoor de stop een half uur lang oplicht. Door de lure komen er meer Pokémon op de Pokéstops af, wat deze plekken enorm geliefd maakt onder de fanatieke Pokémon jagers. Het uiteindelijke doel van het spel? Zoveel mogelijk Pokémon vangen, te winnen van tegenstanders tijdens gevechten in de zogenaamde Pokégyms en een zo hoog mogelijk level bereiken.

Voorkom inbraak met Pokémon Go

De politie in Vlaardingen besloot Pokémon Go op een hele andere manier te ‘spelen’. Een wijkagent bedacht dat het goed zou werken om een lure in te zetten bij Pokéstops in wijken waar veel inbraken plaatsvinden. Immers zouden er door de lures veel mensen op deze plekken afkomen, wat inbrekers afschrikt aangezien zij niet van drukte houden tijdens hun inbraken. De lures worden door de politie ingezet op tijden dat inbrekers hun slag slaan: in de nacht. Dit komt goed uit. aangezien veel Pokémon Go-spelers het spel ook gedurende de nacht spelen, waardoor ze juist op deze tijdstippen de inbrekers afschrikken.

De politie onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om zelf Pokéstops te plaatsen op plekken waar veel inbraken plaatsvinden. Zij verwachten dat dit in de toekomst gerealiseerd kan worden.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd