10 juni 2015

Merken verkrijgbaar bij 4-Locks: Victorinox

In een serie blogs belichten we merken van producten die wij in onze winkel verkopen. We bekijken de geschiedenis van het product en het verhaal achter het merk. In dit blog bekijken we het merk Victorinox.

 

Victorinox is een merk dat tot de verbeelding spreekt, we kennen ze van het beroemde Zwitserse zakmes. Inmiddels een groot bedrijf, met een ruim aanbod aan messen en horloges. Maar meer dan 130 jaar geleden begon het met dat ene mes.

Victorinox bij 4-locks Slotenmaker

Het begin van Victorinox

Het verhaal achter Victorinox begint in 1884. Karl Elsener opent een zaak gespecialiseerd in messen. Zijn idee: een revolutionair mes ontwerpen dat meerdere praktische functies bevat. 6 jaar later richt Karl Esener de ‘Association of Swiss Master Cutlers’ op. Een groep met de beste messenmakers van het land. Door deze inspanning levert Elsener zijn eerste lading messen aan het Zwitserse leger.

Zwitsers zakmes van VictorinoxOorsprong van de merknaam
In 1909 overlijdt de moeder van Karl Elsener. In navolging van deze gebeurtenis besluit de messenmaker om het merk naam haar te vernoemen. Ze heette Victoria Elsener, Karl verbastert de naam naar de inmiddels beroemde merknaam Victorinox. Elsener besluit ook om zijn Zwitserse origine te verwerken in het logo.

Van een merk tot een begrip
Inmiddels is Victorinox meer dan alleen een merk. In Zwitserland is er zelf een museum opgericht om de rijke geschiedenis van het zakmes te etaleren. In het museum is het mogelijk om je eigen mes in elkaar te zetten en te laten graveren. De ervaren instructeurs helpen je en zorgen dat de klus in slechts 15 minuten geklaard is.

Victorinox bij 4-locks
Niet iedereen wil naar Zwitserland afreizen om daar hun eigen mes in elkaar te zetten. Gelukkig heeft 4-locks de kant en klare messen gewoon in de etalage liggen. Kom voor het Zwitserse vakmanschap eens kijken in winkel.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd