26 augustus 2016

Inbreken is gemakkelijker dan het lijkt

Interpolis lanceerde vorige maand een campagne om te laten zien hoe makkelijk het is om in te breken. Jan en Frederique, 2 buren uit Bussum, probeerden bij elkaar in te breken bij het reality-experiment ‘Inbreken bij de buren’. De boodschap die Interpolis wil afgeven is dat het goed is om eens door de ogen van een inbreker naar je eigen huis te kijken. Op deze manier kun je zelf maatregelen nemen tegen diefstal.

Inbreken bij de buren

Jan en Frederique probeerden midden in de nacht bij elkaar in te breken, waarbij zij gefilmd werden. Het samenvattende filmpje gebruikte Interpolis op de website om mensen te waarschuwen. Jan klom in het filmpje eerst via een dak naar de achtertuin en probeerde daar via het kattenluikje de achterdeur te openen. Dit was geen succes. Later vond hij een ladder waarmee hij op een dakje kon klimmen. Vanaf daar hees hij zichzelf naar binnen via een open raam. Frederique gebruikte ook een ladder. Het ging niet zonder slag of stoot, maar ook zij kon via een open raam naar binnen klimmen. Frederique werd hierbij nog bijna betrapt door de politie, maar het liep ‘goed’ af. Uiteindelijk lukte het hen allebei om het huis van de buren weer te verlaten met een mooie buit.

Inbraken in Nederland

Er wordt in Nederland op één dag zo’n 175 keer ingebroken. Zoals Frederique en Jan zelf ervaarden, is het erg gemakkelijk om bij een inbraak gebruik te maken van een open raam. 73% van de inbraken gebeurt dan ook via een open raam. Bij inbraken wordt vaak gebruik gemaakt van een ladder of container. Een inbraak duurt gemiddeld 7 minuten en in deze 7 minuten worden mensen niet alleen bestolen van spullen, maar ook van hun gevoel voor veiligheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 46% van de Nederlanders waarbij is ingebroken hun gevoel van veiligheid verliest.

Kijk naar uw huis zoals een inbreker dat zou doen

Als u naar uw eigen huis kijkt door de ogen van een inbreker, zullen u andere dingen opvallen. Op deze manier kunt u andere maatregelen treffen om inbraak tegen te gaan. Berg bijvoorbeeld uw containers en ladders goed achter slot en grendel op, en sluit tevens alle ramen en deuren goed af wanneer u naar bed gaat. Kijk ook uw deursloten na en vervang deze wanneer nodig.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd