2 november 2015

De tien veiligste plekken ter wereld – deel 2

In het vorige blogbericht vertelden wij over de vijf meest veilige locaties te wereld. Van Fort Knox (de grootste geldkluis van Amerika) tot het presidentiele vliegtuig van de president van Amerika, veiliger kan bijna niet. Hierbij het tweede en laatste deel van de lijst.

 

6 ADX Florence Prison

De Administratieve Maximale Faciliteit (ADX) in Colorado is een gevangenis die maximale veiligheidsmaatregelen biedt en gebruikt wordt voor de zwaarste gevangenisstraffen aan extreem gewelddadige gevangenen en potentiële of bewezen terroristen. De criminelen die hier gevangen worden gehouden worden gezien als de meest gevaarlijke mannen van Amerika. De gevangenis heeft niet voor niets de bijnaam het ‘Alcatraz van de bergen’ gekregen. Een voormalige bewaker van ADX noemt de gevangenis een schonere versie van de hel. Zo bewaken honden het gebied tussen de muren van de gevangenis, is er een 3.6576 meter hoog hek van prikkeldraad, zijn er laserstralen en vele camera’s die bewegingen detecteren en beschikt het gebouw over 1400 op afstand bestuurbare stalen deuren.

7 The 1960’s Bar

Ongeveer 31 meter onder de grond ligt het bunkercomplex Burlington. Deze bunker werd in 1960 gebruikt als pub voor de Britse regeringsambtenaren. Deze super geheime basis werd voor het eerst gebruikt tijdens de Koude Oorlog als toevluchtsoord voor de hogere ambtenaren bij een nucleaire aanval. Deze bunker wordt nu gebruikt als bar.

8 Bold Lane

In het Engelse Derby vindt u de best beveiligde parkeergarage ter wereld.  De parkeergarage is bedacht en ontworpen door een landbouwkundig ingenieur. Hij bedacht de parkeergarage nadat zijn autovoorruit in de parkeergarage van en vliegveld was ingeslagen en zijn radio was gestolen. In de parkeergarage bevinden zich moderne beveiligingsmaatregelen als camera’s, paniekknoppen, toegangsdeuren die alleen opengaan met een barcode en sensoren die worden aangestuurd door een centrale computer die alle bewegingen van elke auto bijhoudt. Voor 30 dollar per uur staat uw auto veilig in Engeland geparkeerd.

9 De bunker van de Irakese leider Sadam Hussein

De 1798 m² grote bunker is ooit ontworpen om de ontploffing van een atoombom tegen te gaan en onderdak te bieden aan 50 mensen. Bijna 30 meter onder de grond bevindt deze schuilbunker zich. De bunker heeft deuren met een gewicht van 3 ton en een dikte van 1,5 meter, een met staal versterkt betonnen plafond van 1,83 meter dik en twee ontsnappingstunnels. Tijdens de oorlog doorstond de bunker verschillende bom- en raketaanvallen.

10 De granieten Mormon kerk

De archiefopslag in de Mormon kerk is een massieve kelder in het granieten gebergte in Utah. Voordat bezoekers het gebergte in mogen worden zij door gewapende soldaten met een metaaldetector gecontroleerd. Ongeveer 183 meter in het gebergte bevindt zich de nieuwste van de nieuwste kluis, een administratief kantoor, een verwerkingsinstallatie en een restauratielaboratorium voor microfilms.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd