20 oktober 2015

De tien veiligste plekken ter wereld – deel 1

Voelt u zich veilig in uw woning of op uw werk? Misschien heeft u wel voorzorgsmaatregelen getroffen om u veilig te voelen. Wij zochten uit wat de tien meest veilige plekken ter wereld zijn en waarom deze plekken veilig zijn.

 

1 Fort Knox

Fort Knox wordt ook wel gezien als de grootste geldkluis van Amerika. Volgens de laatste schattingen ligt er in deze kluis ongeveer 5000 ton aan goud. Dat is ongeveer 2% van al het goud dat ooit is opgegraven in de hele wereld. Om deze flinke voorraad zo goed mogelijk te beschermen heeft het Amerikaanse leger haar basis om deze kluis heen gebouwd. Mocht dit nog niet veilig genoeg zijn: de bankkluis is gebouwd in een diepe kelder die een toegangsdeur heeft die maar liefst 250 ton weegt.

2 Cheyenne Mountain

Ook nummer twee van de meest veilige plekken ter wereld ligt in Amerika. Net buiten Colorado Springs ligt namelijk het controle-, communicatie- en commandocentrum voor de ruimtemissies van de Verenigde Staten en van de NORAD (een militaire organisatie die waakt over het luchtruim van de Verenigde Staten en Canada). Er wordt beweerd dat het centrum zelfs overeind blijft staan bij een nucleaire aanslag die op 1,9 kilometer van het centrum wordt afgevuurd.

3 Haven Co

In 2000 is op ongeveer tien kilometer vanaf de Britste kust Haven Co opgericht. Een organisatie die verantwoordelijk was om data-gegevens te beschermen. Alleen geautoriseerde medewerkers, investeerders van de organisatie of een lid van de koninklijke familie kon een bezoekje brengen aan Haven Co. Hoewel Haven Co in 2008 is gestopt, is het eiland een goed voorbeeld van gegevens die opgeslagen zijn in een goed beveiligde database.

4 Area 51

Een van de verhalen die rond gaan is dat er in Area 51 ufo’s worden nagemaakt aan de hand van op aarde gevonden materialen. Deze ufo’s zouden regelmatig testvluchten maken om buitenaardse aanvallen tegen te gaan. De verhalen mogen waar zijn of niet, het afgelegen gebied in de woestijn van Las Vegas blijft vreemd. Wel is dit gebied één van de meest veilige plekken ter wereld. Zo wordt het gebruikt als Amerikaanse legerbasis waar niemand precies weet wat er gebeurt. Alleen de mensen die op deze basis werken en de president van Amerika weten wat zich afspeelt in Area 51. Er wordt naar buiten gecommuniceerd dat het gebied wordt gebruikt als testruimte voor vliegtuigen en experimenten met vliegtuigen.

5 Air Force One

De Air Force One mag niet missen in dit rijtje. Het vliegtuig van de president van Amerika behoort tot het best beveiligde bewegende object ter wereld. Zo heeft het vliegtuig de beste lucht-tot-lucht verdediging en worden alleen de beste elektronische technologische pakketten gebruikt voor het vliegtuig.

Het is u waarschijnlijk al opgevallen: dit zijn maar vijf van de tien meest veilige locaties ter wereld. De andere vijf locaties delen wij met u in ons volgende blogbericht.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd