13 september 2016

Beveilig uw buurt met een WhatsApp-Alert

Veel mensen die in een buurt wonen waar veel wordt ingebroken, voelen zich niet meer op hun gemak in hun eigen huis. Er zijn verschillende manieren om uw huis te beveiligen. Zo kunt u gebruik maken van een goed alarmsysteem en uw huis voorzien van goede sloten. Ook een WhatsApp-Alert kan helpen bij het beveiligen van de buurt. In veel buurten met een WhatsApp-Alert is het aantal inbraken al sterk gedaald. Wilt u uw wijk ook extra beveiligen? Wij vertellen u precies hoe u dit aanpakt.

Om uw huis goed te beveiligen is het aan te raden eerst uw sloten te controleren. Naast deze maatregel kunt u ook helpen uw buurt te beveiligen door een WhatsApp-Alert in te stellen. Als u uw buurt wilt beveiligen met een WhatsApp-alert kijkt u eerst op www.wabp.nl of er al een groep is aangemaakt voor uw straat of wijk. Als u de groep heeft gevonden kunt u zich simpelweg aanmelden via de website. De beheerder ontvangt dan een bericht met het verzoek u aan de groep toe te voegen.

Hoe maakt u zo’n WhatsApp groep aan?

Als uw straat of wijk nog geen WhatsApp groep heeft, kunt u deze zelf aanmaken. Deze groep (met of zonder nummers van buurtbewoners) meldt u met uw e-mailadres en de gegevens van de WhatsApp groep aan via de website. De groep wordt dan online vindbaar en op die manier kunnen buurtbewoners uw groep vinden en zich aanmelden via de website. Daarna kunt u gaan flyeren en langs de deuren gaan om mensen aan te sporen om lid te worden van de groep via website. Ook kunt u handmatig nummers van buurtbewoners toevoegen aan de groep. Met de nieuwe WhatsApp groep is het makkelijker om de rest van de buurt te waarschuwen als u iets verdachts ziet gebeuren in de straat. Op deze manier zal iedereen in de buurt meer op zijn hoede zijn.

In dit filmpje legt Jan Niessen van Whatsapp Buurtpreventie Nederland (WABP) uit hoe u een eigen WhatsApp buurtpreventiegroep start:

Er is bij verschillende gemeenten al bewezen dat door een WhatsApp-Alert de criminaliteit afnam met 50%. Ook is het zaak uw sloten te controleren. Zijn deze nodig aan vervanging toe? Klik dan hier voor meer informatie over onze deursloten. Of lees hier meer over onze slotenservice.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd