5 tips om nooit meer uw sleutels te verliezen

2 Oktober, 2015 11:27

“Waar heb ik mijn sleutels toch gelaten?” Voor velen een herkenbare situatie. U kunt uw auto niet meer in, uw fiets niet van slot krijgen, of erger nog: uw eigen huis niet meer betreden. Proberen te herinneren waar u uw sleutels heeft gelaten kan een helse hersenkraker zijn. Goed nieuws: dit hoeft niet langer! Door deze 5 simpele tips te lezen raakt u in het vervolg nooit meer uw sleutels kwijt.

  1. Bewaar ze thuis op een vaste plaats. En nee, niet een vaste plaats die elke week wisselt. Een echte vaste plaats. Bevestig bijvoorbeeld een bakje of een sleutelkastje aan de muur naast de voordeur. Leer uzelf aan om ze hier altijd in te leggen wanneer u thuis komt.
  2. Bent u buitenshuis? Houd ook dan een vaste plek aan om uw sleutels te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld uw tas, broekzak of jaszak zijn.
  3. Bent u toch genoodzaakt om uw sleutels op een andere plek neer te leggen? Maak dan even een foto in uw hoofd wanneer u ze plaatst. Dit klinkt wat gek, maar dit kan ervoor zorgen dat u zich later makkelijker kan herinneren waar de sleutels ook alweer zijn.
  4. Bevestig grote sleutelhangers aan uw sleutelbos. Doordat de bos nu zwaarder is bent u zich meer bewust van het verplaatsen ervan, en de sleutelbos valt meer op wanneer u er de volgende keer naar zoekt.
  5. Check, check, dubbelcheck. Controleer altijd of u uw sleutels bij zich heeft voor u de voordeur achter u dicht trekt.

Zo simpel gezegd, zo simpel gedaan. Het belangrijkste is dat u een gewoonte maakt van de bovenstaande 5 tips. Binnen no time zal de locatie van uw sleutels nooit meer een raadsel voor u zijn! Toch uw sleutels verloren? Bel dan met onze 24-uurs service op 06-212 75 669.

< 5 tips om inbraak te voorkomen Pas op met onbetrouwbare slotenmakers >