8 oktober 2015

5 tips om inbraak te voorkomen

U trekt al gauw de deur achter u dicht om bijvoorbeeld even snel de hond uit te laten, er niet bij nadenkend dat een inbraak al binnen tien minuten kan gebeuren. Met deze tips verkleint u de kans op een inbraak in uw woning.

 

1 Plaats goede deursloten

Het lijkt voor de hand liggend: het plaatsen van goede deursloten. Toch is het een van de belangrijkste onderdelen waar een inbreker zijn slachtoffers op uitkiest. Schakel daarom altijd een erkende slotenmaker in om uw nieuwe sloten te laten plaatsen. Als optie kunt u hierbij kiezen voor sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit zijn goedgekeurde en gecertificeerde sloten die voldoen aan de hoge eisen voor inbraakpreventie. Lees meer over PKVW-sloten.

2 Zorg dat uw woning een bewoonde indruk maakt

Zorg er altijd voor dat uw huis er bewoond uit ziet. Deze indruk is te wekken door een tijdschakelaar in te schakelen waardoor uw lampen ‘s avonds aan springen, een krant op tafel te laten liggen wanneer u met vakantie gaat of door er voor te zorgen dat uw tuin er tijdens uw vakantie verzorgd bij ligt. Wanneer inbrekers een volledig opgeruimde keukentafel zien of een niet-onderhouden tuin wordt al snel de link gelegd met het feit dat u tijdelijk niet thuis bent.

3 Haal uw sleutels uit de binnenkant van uw slot

Door uw huissleutels aan de binnenkant van uw woning te laten zitten maakt u het inbrekers gemakkelijk om binnen te komen. Zo kunnen zij het raam inslaan om de sleutel om te draaien of maken ze gebruik van de bekende gaatjesmethode. Bij deze methode boort de inbreker een gaatje onder het slot en draait met behulp van een voorwerp de sleutel in het slot om.

4 Het vastzetten van uw vuilniscontainer

Inbrekers komen graag binnen via de tweede verdieping. Maak het inbrekers niet te makkelijk door er voor te zorgen dat u uw vuilniscontainer heeft vastgezet. Op deze manier kunnen de inbrekers de container niet verslepen om deze als ladder te laten dienen voor uw dak of het dak van de buren.

5 Doe de veilig-wonen-scan

Met de Veilig-Wonen-Scan kunt u zelf controleren hoe veilig uw woning is tegen inbraken. Aan het einde van deze doe-het-zelf scan ontvangt u een persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat uw woning nog veiliger is tegen inbrekers. De scan kunt u hier uitvoeren.

Naast bovenstaande tips kunt u ook een beveiligingsadviseur inschakelen. Deze specialist onderzoekt de inbraakgevoelige plekken van uw woning of pand en geeft hier een passend advies over. Bij 4-Locks Slotenmakers kunt u terecht voor een allround service omtrent inbraakbeveiliging. Van advies tot verkoop en installatie van beveiligingssystemen. Bel 023 – 537 01 10 voor meer informatie.

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd