29 januari 2016

4-Locks Slotenmakers in ‘Wie is de Mol?’

Afgelopen zaterdag maakte 4-Locks Slotenmakers deel uit van een bloedstollende aflevering van ‘Wie is de Mol?’. Voor één van de opdrachten hadden onze ijzersterke hangsloten een hoofdrol.

Over ‘Wie is de Mol?’

Wie is de mol?

 

In het programma ‘Wie is de Mol?’ voeren bekende Nederlanders opdrachten uit en zijn zij op zoek naar de saboteur in de groep. Het laten slagen van de opdrachten blijkt keer op keer een lastige klus, met de Mol in hun midden. Wanneer een opdracht slaagt, verdient de groep geld voor in de prijzenpot. Om de opdrachten te laten slagen, is het belangrijk dat de kandidaten elkaar vertrouwen en met elkaar samenwerken. Maar wie is te vertrouwen en wie niet? De Mol probeert de boel keer op keer te dwarsbomen, zodat er geen geld wordt verdiend voor de pot.

Intrigerende opdracht

4-Locks Slotenmakers maakte onderdeel uit van de laatste intrigerende opdracht in aflevering vier, die afgelopen zaterdag werd uitgezonden. Ook voor deze opdracht waren creativiteit, stalen zenuwen, inzicht, lef en natuurlijk mensenkennis nodig.

Wie is de mol intrigerende opdrachten.

De zeven kandidaten van Wie is de Mol moesten tijdens deze opdracht een kist van een steile wand naar beneden halen. De kist kon aanvankelijk geen kant op, omdat deze was vastgeketend met de sloten van 4-Locks Slotenmakers. Kandidaten dienden hiervoor raadsels op te lossen, waarbij ze verschillende sleutels konden verdienen: was het antwoord goed, dan kregen ze een sleutel die bij het slot paste. Bij foute antwoorden ontvingen ze – zonder dit te weten – een verkeerde sleutel.

 

Hierdoor klommen de eerste twee kandidaten (Tim Hofman en Klaas van Kruistum) voor niets; zonder juiste sleutel was er geen beweging in de sloten te krijgen. Ook kandidaat Marjolein Keuning ging de mist in. Zij had wél de juiste sleutel bij zich, maar zag niet dat er meerdere sloten waren om los te maken. Dat je onze sloten met de goede sleutels weldegelijk kunt openmaken, werd gelukkig bewezen door Taeke Taekema en Ellie Lust. Het leverde echter een schamele prijs op: na veel pijn en moeite lag er slechts 1.500 euro in de kist.

Dat maakt meerdere mensen verdacht. Taeke en Rop leken met hun foutieve antwoorden bij de raadsels sowieso te ‘mollen’. Maar is het niet mogelijk dat één van de eerste klimmers (Tim, Klaas of Marjolein) stiekem geld uit de kist heeft gehaald?

Wij zijn dan wel de leverancier van deze sleutels en sloten, maar hebben eerlijk gezegd ook géén idee hoe deze zijn gebruikt tijdens de opdracht. Voor een antwoord op al deze vragen moeten we dus nog geduldig wachten tot de Wie is de Mol-finale. Lukt het de kandidaten intussen om ook in de komende aflevering de pot te spekken? Of weet de Mol de boel weer te saboteren? Kijk aanstaande zaterdag weer om 20.30 uur met ons ‘Wie is de Mol?’ op NPO 1!

Bron afbeeldingen: www.npo.nl

Meer weten?

Wilt u hier meer informatie of heeft u een vraag? Bel on op 023 – 538 8000.

Waarom 4-Locks

agsdix-fas fa-check-circle

Binnen 30 minuten ter plaatse

agsdix-fas fa-check-circle

7 dagen per week beschikbaar

agsdix-fas fa-check-circle

Kwaliteit voor een scherpe prijs

agsdix-fas fa-check-circle

Al ruim 10 jaar actief

agsdix-fas fa-check-circle

Schadevrij openen van sloten

agsdix-fas fa-check-circle

Vakkundig en professioneel

agsdix-fas fa-check-circle

Actief in Noord-Holland

agsdix-fas fa-check-circle

PKVW gecertificeerd