Veilig met het politiekeurmerk

30 Maart, 2015 13:10

Het gevoel van veiligheid is een basisbehoefte, een essentiële voorwaarde voor een prettig leven voor de gemiddelde Nederlander. Dat geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Om dit gevoel te waarborgen is voorkomen beter dan genezen, zorg er daarom voor dat uw huis optimaal beveiligd is.

Wat is het politiekeurmerk
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoende beveiligd zijn. Het is voortgekomen uit onderzoek naar inbraken in Nederland. Na een inbraak en aangifte bij de politie werd er tijdens een periode van 5 jaar lang onderzocht welke methode er was gebruikt en hoe de inbraak voorkomen had kunnen worden..

Op deze manier was het mogelijk een overzicht te maken over “hoe de inbreker inbreekt” en regels op te stellen waaraan een woning minstens moet voldoen om inbraakveilig te zijn, waaronder:

  • Gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels
  • Goedgekeurde producten met het SKG keurmerk
  • Goede verlichting
  • Rookmelders
  • Zicht vanuit de hal op diegene die voor de deur staat

 

Hoe helpt het?
Eigenlijk is het heel simpel. Een goedgekeurde woning wordt voorzien van een duidelijk zichtbare sticker op de voor- en achterdeur. Dit is voor inbrekers meestal voldoende reden om bij de buren te gaan kijken. Hiermee neemt de kans op een inbraak dus fors af en het veiligheidsgevoel toe. Bovendien krijgt u bij de meeste verzekeringsmaatschappijen korting op uw inboedelverzekering.

Ook een certificaat?
Ook u kunt het keurmerk Veilig Wonen verkrijgen voor uw woning. Samen met u, en met behulp van sloten voorzien van een politiekeurmerk, maken wij uw huis inbraakveilig. Vraag 4-Locks om advies en de juiste sloten.

Voor meer informatie over het PKVW, bekijk deze pagina

 

< De Mul-T-Lock ENTR: open uw deur met één druk op de knop! Voetstappenactie >