Huis-, tuin- en keukenproducten om roest te verwijderen

19 November, 2015 09:15

Een roestig slot zorgt ervoor dat uw deur minder goed dicht gaat of lastig te openen is. Met deze huis- tuin- en keukenproducten verwijdert u binnen no-time het roest van de sloten en sleutels.

Cola

We kennen de bruine frisdrank allemaal: cola. Wanneer we kijken naar de ingrediëntenlijst komen we de stof fosforzuur tegen. Fosforzuur is een roestbestrijder en daardoor geschikt om het roest van uw sloten en sleutels te verwijderen. Voor een goed resultaat kunt u het slot of de sleutel een dag of nacht laten weken in een kommetje cola. Na het weken kunt u de roest eraf schrapen, en is uw sleutel weer zo goed als nieuw.

Appelciderazijn

Een andere vloeistof waar u uw slot of sleutel in kunt laten weken is appelciderazijn. Omdat het zuurgehalte van de azijn zeer hoog is, bestrijdt dit goedje het roest op bijvoorbeeld uw slot. Leg net als bij cola uw slot een dag of nacht in de azijn en laat deze weken. Na de tijd kunt u het roest eraf krabben. Lukt dit nog niet? Laat het slot dan nog een dag of nacht weken in de azijn.

Citroensap en zout

Als u het niet ziet zitten om het slot uit uw deur te halen, kunt u citroensap en zout gebruiken. Meng hiervoor één eetlepel citroensap en een snufje zout. Dep een theedoek in het mengsel en boen hiermee het roest van uw sloten af. Maak vervolgens de sloten goed schoon met water en droog deze daarna met een droge doek. Als vanzelfsprekend werkt dit trucje ook voor uw roestige sleutel.

Aardappel

Zijn uw sleutels flink verroest? Gebruik een aardappel. In de rauwe aardappel zitten natuurlijke zuren die roest verwijderen. Om de roest van uw sleutel te verwijderen, steekt u de sleutel in de aardappel en laat deze een nachtje zitten. Nadat de sleutel een nacht in de aardappel heeft gezeten, kunt u de sleutel eruit halen en de roest wegschrapen.

Heeft u na het verwijderen van de roest op uw sloten nog steeds problemen met uw slot? Probeer dan de slotspray van 4-Locks Slotenmakers om uw cilinders soepel te laten verlopen. U kunt ook bij ons terecht voor het openen, herstellen en vervangen van uw sloten.

< 5 dingen die u niet wist over sloten Merken verkrijgbaar bij 4-Locks Slotenmakers: Burg Wächter >